Kek Batik





Image result for kek batik

Bahan-bahan:

1) 2 cawan milo
2) 2 sudu besar serbuk koko (option)
3) ½ tin susu pekat manis (tin yg biasa) *ikut selera
4) 1 buku buttercup
5) 1 paket biskut merry
6) 1 sudu kecil esen vanilla (option)

Cara-cara:

1. Cair kan butter dalam periuk.. bila dah cair masukkan susu pekat.. gaul sebati..api sederhana..

2. Masukkan milo dan serbuk koko ke dalam periuk.. gaul sehingga sebati..
Pastikan tiada milo yg berketul2..

3. Masukkan esen vanilla dalam periuk.. gaul sebati dan padam api..

4. Masukkan biskut yg telah di patah kan ke dalam periuk dan gaul rata..(biskut merry tu boleh patah 4.. patah 2 boleh.. tapi jangan sampai hancur ya

5. Masukkan dalam bekas/Loyang yg sudah dialas dgn plastic.. (letak plastic untuk memudahkan proses nak keluarkan dari bekas nanti)

6. Padatkan kek batik di dalam bekas tadi dengan menekan2 belakang sudu ke permukaan kek batik tu..bila dah padat simpan dlm peti sejuk at least 4 jam supaya keras.. Bon appetite!



loading...





loading...

0 Response to "Kek Batik"

Post a Comment

loading...
loading...