Bahan-Bahan:
1 cawan pisang emas yang telah dilenyek/haluskan
2 cawan tepung gandum
Secubit garam
1/2 cawan gula pasir
1 sudu teh serbuk penaik
1/2 sudu teh soda bikarbonat
1/4 cawan minyak jagung
1/4 cawan air
Cara Membuat:
1. Campurkan semua bahan dan gaul hingga sebati.
2. Oleskan acuan dengan sedikit minyak. Masukkan adunan 3/4 penuh.
3. Kukus anggaran 15-20 minit. lapik tutup kukusan supaya air tidak menitik.
4. Bila sudah masak, biarkan sejuk seketika sebelum dihidangkan.
1 cawan pisang emas yang telah dilenyek/haluskan
2 cawan tepung gandum
Secubit garam
1/2 cawan gula pasir
1 sudu teh serbuk penaik
1/2 sudu teh soda bikarbonat
1/4 cawan minyak jagung
1/4 cawan air
Cara Membuat:
1. Campurkan semua bahan dan gaul hingga sebati.
2. Oleskan acuan dengan sedikit minyak. Masukkan adunan 3/4 penuh.
3. Kukus anggaran 15-20 minit. lapik tutup kukusan supaya air tidak menitik.
4. Bila sudah masak, biarkan sejuk seketika sebelum dihidangkan.
loading...

loading...
0 Response to "Resepi Mudah Sedap: Apam Pisang Gebu"
Post a Comment